Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blomkålsplättar med bacon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Knaperstekt bacon smakar bra till dessa ljuvliga ­blomkålsplättar. Strikt LCHF? Kombinera med två strikta måltider under dagen för en strikt helhet.


Ingredienser

4 portioner

  • 360 g blomkål

  • 4 ägg

  • 1 msk fiberhusk

  • 2 dl riven ost

  • 1 knippe färsk gräslök

  • salt & peppar

  • 3 msk smör/kokosfett

  • 2 paket bacon, à 140 g
  • salladsblad
  • körsbärstomater


Så här gör du

  1. Riv blomkålen och blanda med ägg, fiberhusk och ost. Finhacka gräslöken och blanda ner. Smaka av med salt och peppar.
  2. 
Stek i smör eller kokosfett på ­medelstark värme ett par minuter på varje sida.

  3. Knaperstek baconen och servera till tillsammans med salladsblad och ­cocktailtomater.

  4. Riven blomkål gör ­plättarna matiga och lite knapriga.