Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blomkålspizza med sallad och salami


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Godaste pizzabottnen om ni frågar mig. Dessutom blir pizzan ännu mer grönsaksrik eftersom den innehåller hälften grönsaker och hälften ost!

Ingredienser

4 portioner
  • 4 dl riven blomkål
  • 4 dl riven ost (till botten)
  • 1 äggsalt och peppar
  • ev. lite färska örter
  • 1 liten gul lök
  • smör eller kokosolja att steka i
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 mozzarella
  • 3 dl riven ost (till topping)
  • 120 g god korv av salamityp
  • 200 g cocktailtomater
  • 1 liten burk urkärnade svarta oliver
  • 30-40 g pinjenötter
  • salladsblad
  • färska basilikablad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda riven blomkål, riven ost, ägg, salt och peppar i en bunke. Hacka gärna i lite färska örter.
  3. Tryck ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Det kan kännas lite smuligt men det smälter ihop sedan. Täck nästan hela plåten.
  4. Låt stå i ugnen 15 minuter.
  5. Hacka löken och fräs i smör eller kokosolja. Tillsätt krossade tomater och låt det puttra en stund. Mixa såsen med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
  6. Täck pizzabotten med tomatsås, skivad mozzarella och riven ost. Grädda i ytterligare 10 minuter så att osten smälter.
  7. Skiva korven, dela cocktailtomaterna i klyftor och lägg dem på den nygräddade pizzan tillsammans med oliver, lite pinjenötter, salladsblad och basilikablad.
1 kommentar om "Blomkålspizza med sallad och salami
"
  • graeli
    graeli

    frja, den godaste pizzabotten är den med blomkål! och så tur att den är så mkt nyttigare än den med mjöl.