Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blomkålspizza med salami & parmesanost

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 133 st har redan röstat

Ingredienser

4 STYCKEN PIZZOR

Pizzabotten

  • 4 1 ⁄2 dl riven blomkål
  • 3 1 ⁄2 dl riven ost
  • 1 ägg
  • 2 krm salt med jod
  • 2 krm malen svartpeppar

Fyllning

  • 2 dl tomatsås
  • 1 mozzarella
  • 1 ⁄2 dl parmesanost
  • 100 g salami

Garnering

  • rödlök, skivad
  • 1 dl oliver
  • basilika

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda blomkål, riven ost, ägg, salt och peppar i en skål.
  3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Forma fyra pizzabottnar på bakplåtspappret.
  4. Tillaga mitt i ugnen i cirka 12-15 minuter.
  5. Bred tomatsås över, lägg på skivor av mozzarellan och salamin.
  6. Strö på parmesanost och grädda ytterligare cirka 8-10 minuter.
  7. Lägg på rödlök, oliver och basilika.