Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blomkålspizza med salami

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 små pizzor

Blomkålspizza

  • 4 ½ dl riven blomkål
  • 3 ½ dl riven ost
  • 1 ägg
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 krm salt
  • 2 krm malen svartpeppar

Topping

  • 20 skivor salami
  • 2 rostade paprikor (finns på burk, till exempel Fontana)
  • 250 g mozzarella
  • machésallad eller rucola
  • olivolja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till blomkålspizzan och forma fyra runda pizzor, cirka 1 centimeter tjocka, på en plåt med bakplåtspapper. Förgrädda pizzabottnarna i 12–15 minuter.
  3. Ta ut plåten ur ugnen och lägg på salami.
  4. Skär paprikan i bitar.
  5. Skiva mozzarellan och låt skivorna rinna av på hushållspapper.
  6. Lägg på paprika och mozzarella på pizzorna och sätt in i ugnen i 10–12 minuter, tills mozzarellan har smält.
  7. Lägg på sallad och ringla över olivolja.