Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blomkålspizza med mozzarella

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 37 st har redan röstat

LCHF. Gör en god pizzabotten av riven blomkål, ost och ägg. Förgrädda bottnarna och toppa sedan med mozzarella, salami och grillad paprika. Svarta oliver är gott att servera till.

Ingredienser

2 pizzor

Pizzabottnar

  • 4 ½ dl riven blomkål
  • 3 ½ dl riven ost
  • 1 ägg
  • 2 krm salt
  • 2 krm malen svartpeppar

Topping

  • ½ zucchini
  • olivolja till pensling
  • 4 grillade paprikor (finns att köpa på burk)
  • 1 mozzarellaboll
  • 8-10 salami eller bresaola
  • 40 g rucola
  • 20 g vitlöksgroddar eller alfalfagroddar
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till pizzabottnarna och forma två runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Förgrädda bottnarna i 12-15 minuter, tills de fått en fin gyllenbrunfärg.
  3. Skär zucchinin i skivor och pensla på olivolja, grilla skivorna på grillen i grillpanna eller stek dem.
  4. Lägg på zucchini och paprikan på bottnarna.
  5. Skiva mozzarellan och lägg på.
  6. Fördela salami eller bresaolaskivorna över bottnarna.
  7. Sätt in mitt i ugnen i 5-8 minuter.
  8. Servering: Toppa pizzorna med rucola och groddar. Ringla över olivolja och strö över flingsalt.