Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blomkålspizza med mozzarella

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 53 st har redan röstat

Ingredienser

2 pizzor

Pizzabottnar

  • 4 ½ dl riven blomkål
  • 3 ½ dl riven ost
  • 1 ägg
  • 2 krm salt
  • 2 krm malen svartpeppar

Topping

  • ½ zucchini
  • olivolja till pensling
  • 4 grillade paprikor (finns att köpa på burk)
  • 1 mozzarellaboll
  • 8-10 salami eller bresaola
  • 40 g rucola
  • 20 g vitlöksgroddar eller alfalfagroddar
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till pizzabottnarna och forma två runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Förgrädda bottnarna i 12-15 minuter, tills de fått en fin gyllenbrunfärg.
  3. Skär zucchinin i skivor och pensla på olivolja, grilla skivorna på grillen i grillpanna eller stek dem.
  4. Lägg på zucchini och paprikan på bottnarna.
  5. Skiva mozzarellan och lägg på.
  6. Fördela salami eller bresaolaskivorna över bottnarna.
  7. Sätt in mitt i ugnen i 5-8 minuter.
  8. Servering: Toppa pizzorna med rucola och groddar. Ringla över olivolja och strö över flingsalt.