Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blomkålspaella med skaldjur


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 stort blomkålshuvud
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 20 g smör
  • 1 kuvert saffran
  • salt och peppar
  • 500 g räkor med skal
  • 1 burk musslor
  • 4 tomater
  • 150 g små gröna ärtor
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 dl hackad persilja

Så här gör du

  1. Riv blomkålen grovt och koka en minut i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt blomkålen ånga av.
  2. Hacka löken och riv eller pressa vitlöken. Hetta upp smöret och fräs saffran, lök, vitlök och blomkål. Smaka av med salt och peppar och låt stå på eftervärme.
  3. Skala räkorna och häll vattnet av musslorna. Skär tomaterna i klyftor. Tina ärtorna.
  4. Lägg räkor, musslor, ärtor och tomater på blomkålsriset. Blanda ihop olivolja, vinäger och hackad persilja och häll över.