Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blomkålsoppa med gurkmynta och melonkoriander

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Soppa

  • 1 st ekologisk broccolihuvud
  • 1 ekologisk grönsaksbuljong
  • 2 dl ekologisk grädde
  • 1 st ekologisk lök
  • 1 msk ekologisk olivolja
  • 1 nypa ekologisk halvssalt
  • 1 nypa ekologisk svartpeppar

Gurk-myntaolja

  • 1 dl ekologisk olivolja
  • 1/2 st ekologisk gurka
  • 10 st ekologiska myntablad
  • 1 nypa ekologiska havsalt

Melon-koriander

  • 1/2 st honungsmelon, urkärnad och tärnad
  • 1/2 st gurka, urkärnad och tärnad
  • 1 st näve färsk koriander

Så här gör du

  1. Soppa Skala och hacka lök och vitlök, stek dem tillsammans i olivolja tills de är mjuka. Skölj blomkålen och skär den i bitar. Lägg blomkålen i grytan stek tillsammans löken i några minuter. Häll i buljong och grädde och låt sjuda på svag värme i ca 25 minuter. Mixa soppan till en krämig konsistens och smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft.
  2. Gurk-myntaolja Skala en ½ gurka och ta bort kärnor med en sked. Hacka gurkan i små bitar och lägg i en mixer tillsammans med olja, myntablad och en nypa salt. Blanda allt till en jämn röra.
  3. Melon-koriander Skär melonen i små tärningar (urkärnad). Skala en ½ gurka och ta bort kärnor och skär den i kuber. Skölj koriandern i kallt vatten och finhacka. Blanda mynta, melon och gurka till en röra. Servera sedan varm soppa med gurka-myntolja och melon-koriander.