Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blomkålsgratäng med ädelost och skinka

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

En rejäl middag bestående av skinka, ost, valnötter och tranbär. Innehåller 611kcal.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 broccolihuvud
  • salt och svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 400 g skinka
  • 150 g ädelost
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl valnötter
  • 1/2 dl torkade tranbär

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en form med lite smör. Skär blomkål och broccoli i buketter och lägg i formen. Strö på salt och peppar.
  3. Skala och finhacka lök. Skär skinkan i kuber.
  4. Hetta upp en kastrull med smör och bryn löken hastigt. Tillsätt skinka, ädelost, grädde, mjölk och en buljongtärning. Låt koka ihop och häll över såsen i gratängen.
  5. Toppa med riven ost och strö på valnötter och tranbär. Servera med sallad.