Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blomkål- & Rotsakssoppa m. knaperstekt bacon

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

6 portion
  • 500 g blomkål (sköljd och delad i mindre buketter)
  • 2 st morötter
  • 2 st medelstora potatisar
  • 1 st palsternacka
  • 1 st liten purjolök
  • 1 grönsaksbuljong
  • 1-1,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl hackad persilja
  • 1-2 pkt bacon
  • salt, peppar

Så här gör du

  1. Skala och tärna rotsakerna (potatis, morot, palsternacka). Koka upp buljongen och häll i de tärnade rotsakerna. Låt koka tills de nästan blivit mjuka. Hacka under tiden purjolöken. När rotsakerna nästan är mjuka, häll i purjolöken och blomkålsbuketterna och låt dem koka med tills allt blivit mjukt. Mixa soppan med stavmixer tills den är slät.
  2. Rör ner grädden och smaka av med salt och peppar. Stek bacon tills de blir krispiga och låt dem sedan rinna av på hushållspapper. Klipp i små bitar och lägg i en liten skål. Servera soppan med det knaperstekta baconet, något gott bröd och lite ost!