Blodsprängda ögonkulor

Foto: Ewa Björnsdotter
Ingredienser
12 stycken
- 1 sats mjuk kaka (sockerkaka, chokladkaka, kladdkaka eller nån annan favoritkaka.)
- Philadelphiaost eller nutella
- Vit choklad
- Candy melts (chokladknappar) i grönt, finns att köpa på bland annat tantfondant.se
- Godisögon, finns att köpa på bland annat tantfondant.se
- Röd kristyr
Så här gör du
- Smula ner kakan i en skål. Tillsätt en klick Philadelphiaost eller Nutella.
- Blanda ihop till en smidig deg och rulla bollar lika stora som en studsboll.
- Låt stå en stund i kylen.
- Smält vit choklad och doppa en Cakepops-pinne i den. Stoppa ner pinnen en bit i bollen och ställ i frysen i ungefär 15 minuter, så att den blir riktigt kall.
- Doppa bollarna i den vita chokladen. Doppa två gånger och ställ en stund i frysen, cirka 15 minuter, mellan gångerna.
- Smält gröna candy melts i mikron. Det behövs inte så många.
- Använd en spritspåse för att spritsa ut en rund grön ring framtill på ögat.
- Fäst ett godisöga mitt i det gröna innan det har hunnit stelna.
- Måla på det blodsprängda i ögat med röd kristyr.

Du kanske även gillar
Populära recept