Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blodpalt

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 19 st har redan röstat

Ingredienser

20 stycken
  • 4 1/2 dl blod av ren
  • 2 1/2 msk finsalt
  • 1 krm kryddpeppar
  • 1/2 msk sirap
  • 1/4 dl mjölk
  • 1/4 dl vatten
  • 35 g fett av ren, skuret i små tärningar (kan uteslutas)
  • 8 dl rågsikt
  • 1 knivsudd bakpulver

Så här gör du

  1. Rör ihop smeten tills allt är sammanblandat. Låt smeten svälla i 30 minuter.
  2. Koka upp en kastrull med vatten, salta lätt.
  3. Forma palten med två skedar, doppa skeden i det kokande vattnet för att smeten inte ska fastna i skeden.
  4. Koka i cirka 25 minuter. Rör om i paltgrytan då och då.