Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blåmusslor med fänkål och citron

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 400 g färska musslor ger cirka 200 g musslor utan skal
  • 1 fänkål (250 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk olivolja
  • 1 citron
  • ½ dl vitt vin
  • 1 dl lantbuljong
  • salt
  • svartpeppar, mald

Så här gör du

  1. Borsta musslorna väl, skölj av dem och kasta alla som inte är stängda.
  2. Grovstrimla fänkålen (spara de gröna bladen i toppen till garnering) och hacka vitlöken. Fräs alltsammans i olivoljan utan att det tar färg och lägg sedan i en kastrull.
  3. Dela citronen i klyftor.
  4. Lägg i musslorna och citronklyftorna i en kastrull och rör om.
  5. Häll på vin och buljong och låt koka upp. Sänk värmen och koka alltsammans under lock i cirka 5-6 minuter eller tills alla musslorna har öppnat sig. Skaka kastrullen ordentligt så att musslorna får plats att öppna sig.
  6. Smaka av buljongen med salt och peppar och toppa med fänkålsgrönt.