Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blåmusslor i kokosbuljong

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 2 nätpåsar blåmusslor (kg)
  • 3 schalottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 3 stjälkar citrongräs
  • 2 röda chilifrukter
  • 2 msk färsk finhackad ingefära
  • solrosolja
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 1 liter vatten
  • 4 msk fisksås
  • 2 lime, rivet skal och saft av(väl tvättade)
  • ca 3 dl korianderblad + till garnering
  • ca 3 dl thaibasilikablad + till garnering

Så här gör du

  1. Rengör musslorna: borsta dem under rinnande kallt vatten, dra bort skägget och skrapa bort smuts. Kasta de musslor som är öppna och inte sluter sig när man knackar på dem.
  2. Hacka lök och vitlök. Skala och fintärna moroten. Banka på citrongräsets grova del med baksidan på en kniv och dela stjälkarna mitt itu. Klyv chilifrukterna på längden, skrapa slarvigt bort kärnorna och strimla chiliköttet.
  3. Fräs lök, vitlök citrongräs, chili och ingefära i olja i en stor gryta utan att det tar färg. Tillsätt kokosmjölk och vatten. Koka under lock cirka 10 minuter.
  4. Blanda i fisksås, limeskal och –saft.
  5. Höj värmen och lägg i musslorna. Koka under lock tills alla musslor öppnat sig, cirka 5 minuter. Skaka grytan någon gång under tiden. Kasta de musslor som inte öppnat sig. Vänd försiktigt ner örterna och garnera med extra örter.