Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Black macarons – recept på macarons med lakritssmak

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

30 stycken

Bottnar

  • 150 g florsocker
  • 150 g mandelmjöl
  • 1 tsk ätligt svart kolpulver
  • 110 g äggvitor
  • 150 g socker

Lakritsganache

  • 150 g mjölkchoklad av bra kvalitet
  • 75 ml vispgrädde
  • 75 ml salt lakritssirap
  • 1/3 tsk ätligt svart kolpulver

Så här gör du

  1. Bottnar: Sikta ned florsocker, mandelmjöl och kolpulver i en skål och rör ned 55 g äggvitor i blandningen.
  2. Koka upp socker och vatten i en liten gryta och hetta upp det till 118 grader.
  3. Vispa resterande 55 g äggvitor styva i en skål och häll ned den 118 grader varma sockerlagen i äggvitorna i en tunn stråle under konstant vispning. Fortsätt vispa tills marängen är seg och blank och nästan har svalnat.
  4. Vänd ned lite av marängen i mandelblandningen och därefter försiktigt resten.
  5. Häll smeten i en spritspåse med en liten, rund tyll och spritsa ut små rundlar (3 cm i diameter) på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda bottnarna i ca 10 minuter i 150 grader, varmluft, och låt dem svalna.
  7. Lakritsganache: Smält chokladen i en skål över vattenbad och ta av skålen från värmen.
  8. Koka upp grädde, lakritssirap och kolpulver i en liten gryta och häll det över chokladen medan du rör i mitten av skålen med en slickepott. Fortsätt röra tills ganachen går ihop och får en vacker, blank yta.
  9. Mixa ganachen med en stavmixer och ställ den i kylen i ett par timmar tills den har satt sig.
  10. Lägg lakritsganachen i en spritspåse med en liten, rund tyll och spritsa ut ganachen på hälften av bottnarna. Mal en aning peppar över.
  11. Lägg ihop kakorna med resterande bottnar.
  12. Förvara de färdiga makronerna i kylskåpet tills de ska serveras.
2 kommentarer om "Black macarons – recept på macarons med lakritssmak"
  • Suerda Freire
    Suerda Freire

    hittade inte i recept hur mycket vatten ska jag har i sockerlagen! Nån som vet ?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Suerda Freire

      Hej, och tack för att du uppmärksammade oss på detta. Mängden vatten i receptet är 50 g och vi har förtydligat detta i ingredienslistan nu. Mvh Mitt kök-redaktionen