Blåbärssylt – enkelt recept

Foto: Åsa Dahlgren
Ingredienser
1 sats
- 2 l blåbär
- 1 kg syltsocker
- cirka 1 msk kanel (valfritt)
Så här gör du
- Lägg blåbär och syltsocker i en gryta. Låt bären koka upp under omrörning.
- Ta bort eventuellt skum. Låt blåbären koka i 3-5 minuter. Smaka av med kanel.
- Häll upp sylten i väl rengjorda torra burkar. Förvara burkarna svalt.
4 kommentarer om "Blåbärssylt – enkelt recept"

Du kanske även gillar
Populära recept
johny
Konserveringsmedel används främst för att förhindra bakterier, jäst och mögel eller luft från att förstöra livsmedlet. Har läst att man kan hälla på några matskedar matolja uppe på sylten innan den försluts minskar risken för baskelusker hoppar på sylten och slipper konserveringsmedel
Mitt Kök
Har själv aldrig testat att använda matolja till sylt men det låter onekligen spännande. Berätta gärna hur det gick om du testat! Hälsningar Patricia på Mitt kök-redaktionen.
Hans Bergström
Jag brukar ställa burkarna upp och ner, vet inte om det gör nån nytta men jag har i alla fall aldrig fått mögel i dem fast de ibland har stått i ett par år.
Mitt Kök
Hej Hans och tack för spännande tips! Detta kanske man skulle prova någon gång. Hälsningar Patricia på Mitt kök.