Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blåbärsswiss med limemaränger och salt chokladkräm

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Enkelt och redigt gott!
Behöver jag säga nåt mer?
Ät och njut!

Ingredienser

4 portion

Limemaränger

  • 3 st Äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 st Skal av lime

Salt chokladkräm

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl sirap
  • 1 msk Smör
  • 20 g mörk choklad, 70 %
  • 1-2 nypa Flingsalt,efter smak

Tillbehör

  • 10-12 st Kulor glass,vanilj
  • 1,5 dl uppvispad grädde
  • 2 dl färska eller frysta blåbär

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitor fluffigt i en torr bunke. Tillsätt lite socker i taget under fortsatt vispning. Vänd ner limeskal och häll upp smeten i spritspåse. Spritsa ut små maränger på bakplåtspapper, Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Marängerna ska vara lite sega, tycker jag!
  2. Chokladkräm: Lägg alla ingredienser i en kastrull förutom salt. Låt det koka upp och puttra på låg värme sedan.Krämen ska tjockna under vispning. När den tjocknat smaka av med nypa/nypor flingsalt!
  3. Ta fram en stor skål, skopa upp vaniljglass och varva med vispad grädde, chokladkräm, blåbär och maränger! Galet gott! Mums!