Blåbärssaft

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
1 liter
- 2 l blåbär
- 3 kanelstänger
- 5 dl vatten
- 5 dl strösocker per liter avrunnen saft
Så här gör du
- Rensa blåbären och lägg i en gryta tillsammans med kanelstängerna. Häll på vattnet.
- Koka på svag värme under lock cirka 15 minuter. Kläm bären mot grytans kant så att saften pressas ut. Ta från värmen och låt vila 10 minuter.
- Sila bärmassan genom en silduk. Låt den självrinna cirka 30 minuter. Pressa sedan ur all saft.
- Skölj ur grytan. Mät saften och häll tillbaka den i grytan. Rör i sockret. Koka upp på svag värme och rör så att sockret löser sig. Ta grytan från värmen och skumma.
- Häll upp saften på väl rengjorda flaskor. Fyll ända upp och sätt på en kork. Förvara mörkt och svalt eller i kylen.

Du kanske även gillar
Populära recept