Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glasspinnar – recept på blåbärspinnar med yoghurt och granola

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

15 stycken
  • 225 g frysta blåbär
  • 2 ägg
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 urskrapad vaniljstång
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/4 dl granola
  • 15 glasspinnar

Så här gör du

  1. Tina bären något.
  2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna och ¼ dl av sockret till ett fast skum.
  3. Mixa ihop äggulor, resten av sockret och vaniljfrön med en mixerstav.
  4. Spara ½ dl blåbär. Tillsätt resten av bären och yoghurten i äggsmeten. Mixa till en puré.
  5. Vispa grädden. Vänd ner den i blåbärssmeten. Vänd sist ner äggvitan med luftiga tag.
  6. Fördela granolan och resten av blåbären i botten på glassformar. Häll i glassmeten. Stick i pinnar. Frys glassarna i minst 3 timmar.