Glasspinnar – recept på blåbärspinnar med yoghurt och granola

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
15 stycken
- 225 g frysta blåbär
- 2 ägg
- 3/4 dl strösocker
- 1 urskrapad vaniljstång
- 1 dl grekisk yoghurt
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 1 1/4 dl granola
- 15 glasspinnar
Så här gör du
- Tina bären något.
- Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna och ¼ dl av sockret till ett fast skum.
- Mixa ihop äggulor, resten av sockret och vaniljfrön med en mixerstav.
- Spara ½ dl blåbär. Tillsätt resten av bären och yoghurten i äggsmeten. Mixa till en puré.
- Vispa grädden. Vänd ner den i blåbärssmeten. Vänd sist ner äggvitan med luftiga tag.
- Fördela granolan och resten av blåbären i botten på glassformar. Häll i glassmeten. Stick i pinnar. Frys glassarna i minst 3 timmar.

Du kanske även gillar
Populära recept