Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blåbärspannacotta


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 25 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 4 dl vispgrädde

  • 2 dl färska eller frysta blåbär

  • 3 msk råsocker

  • 2 gelatinblad
  • 
1,5 dl matlagningsyoghurt

  • 1 vaniljstång


Till dekoration

  • blåbär


Så här gör du

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5-10 minuter.

  2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg blåbären i en kastrull med råsocker, grädde, vaniljfröna och vaniljstången. Koka upp i en kastrull, mosa blåbären med en slev, plocka ur vaniljstången och låt alltsammans stå och svalna tills vätskan är ljummen.

  3. Krama ur gelatinbladen och lägg ned dem i den ljumna vätskan.

  4. Blanda alltsammans med yoghurten. Servera i fyra vackra skålar eller glas. Dekorera med färska blåbär.
3 kommentarer om "Blåbärspannacotta
"
  • Patrik Nilsson
    Patrik Nilsson

    Det skulle ha stått.. Och grädden, skall inte den vara med?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Patrik Nilsson

      Hej Patrik! Tack för att du gör oss uppmärksamma på detta, grädden hade trillat bort men nu har jag uppdaterat receptet. Lycka till med pannacottan! Hälsningar Patricia på Mitt kök-redaktionen