Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blåbärspaj med kallrörd vaniljkräm

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 bitar

Blåbärspaj

  • 125 g smör
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 4 msk lättströ
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 225 g blåbär

Kallrörd vaniljkräm

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk lättströ eller sötströ

Så här gör du

  1. Blåbärspaj: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär smöret i bitar och lägg i en skål.
  3. Blanda alla torra ingredienser med smöret till en smulig deg. Lägg hälften av smulorna i en pajform, cirka 22 centimeter i diameter.
  4. Lägg på blåbären och strö över resten av pajdegen.
  5. Sätt in formen mitt i ugnen och grädda pajen i cirka 20-25 minuter, tills pajen är gyllenbrun.
  6. Kallrörd vaniljkräm: Vispa upp grädden.
  7. Vispa äggulorna, vaniljpulvret och lättströ eller sötströ i en separat bunke.
  8. Vänd ner den vispade grädden.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.