Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blåbärspaj med kallrörd vaniljkräm

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Läcker smulpaj med söta blåbär. Servera gärna med krämig, kallrörd vaniljkräm.

Ingredienser

6 bitar

Blåbärspaj

  • 125 g smör
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 4 msk lättströ
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 225 g blåbär

Kallrörd vaniljkräm

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk lättströ eller sötströ

Så här gör du

  1. Blåbärspaj: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär smöret i bitar och lägg i en skål.
  3. Blanda alla torra ingredienser med smöret till en smulig deg. Lägg hälften av smulorna i en pajform, cirka 22 centimeter i diameter.
  4. Lägg på blåbären och strö över resten av pajdegen.
  5. Sätt in formen mitt i ugnen och grädda pajen i cirka 20-25 minuter, tills pajen är gyllenbrun.
  6. Kallrörd vaniljkräm: Vispa upp grädden.
  7. Vispa äggulorna, vaniljpulvret och lättströ eller sötströ i en separat bunke.
  8. Vänd ner den vispade grädden.