Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria blåbärsmuffins

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 22 st har redan röstat

Ingredienser

12 stycken

Muffins

  • 150 g smör
  • 4 ägg
  • 170 g strösocker (2 dl)
  • 110 g rismjöl (2 dl)
  • 50 g mandelmjöl (1 dl)
  • 55 g maizena majsstärkelse (1 dl)
  • 20 g bakpulver (4 tsk)
  • 18 g vaniljsocker (2 msk)
  • rivet skal från 1 tvättad citron

Fyllning

  • cirka 1 ½ dl färska eller frysta blåbär

Du behöver också

  • muffinsformar
  • ev. cupcake/muffinsplåt
  • sprits

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175 grader, varmluftsfunktion. Lägg muffinsformarna i en muffins- eller cupcakeplåt där formarna passar.
  2. Smält smöret i en kastrull. Vispa lite lätt ihop ägg och strösocker för hand i en bunke. Blanda ihop rismjöl, mandelmjöl, maizena majsstärkelse, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke.
  3. Rör ner de torra ingredienserna i bunken med äggblandningen och blanda ordentligt. Vänd till sist ner smör och citronskal till en jämn smet.
  4. Lägg smeten i en spritspåse och fyll varje form till ¼ med smet. Lägg i några blåbär i varje form och fyll på med smet tills ¾ av formarna är fyllda. Strö resten av blåbären ovanpå.
  5. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Testa med en sticka att de är genomgräddade.