Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria blåbärsmuffins

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

12 stycken
  • 125 g smör, mjukt
  • 2 dl stevia eller sötströ
  • 2 ägg
  • 4 dl glutenfri mjölmix, till exempel Lailas mjölmix, eller blanda själv
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 ½ dl gräddfil
  • 3 dl blåbär
  • 2 msk sesamfrön

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa smöret och stevian eller sötströt poröst.
  3. Tillsätt ett ägg i taget.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med gräddfilen. Vänd i hälften av blåbären.
  5. Häll smeten i muffinspappersformar i en muffinsplåt (har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffins­ formar gjorda av lite grövre papper för mer stadga).
  6. Fördela resten av blåbären över muffinsen. Strö över sesamfrön.
  7. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.