Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blåbärskvarg med kanelrostade frön & banan

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 2 dl blåbär
  • 1 tsk flytande honung
  • 250 g kvarg, naturell, 1 % fetthalt
  • 2 bananer
  • 1 dl blandade frön, till exempel sol­ rosfrön, pumpakärnor och sesamfrön
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 krm malen kanel

Så här gör du

  1. Värm blåbären och honungen i en kastrull tills det är ljummet. Låt svalna.
  2. Blanda kvargen med blåbärsröran och lägg upp i skålar.
  3. Skala och skiva bananen.
  4. Rosta fröna i stekpannan, droppa över oljan och rör om. Pudra över kanel.
  5. Servering: Lägg bananskivorna på blåbärskvargen.
  6. Toppa med några av de rostade fröna.
  7. Häll upp resterande frön i en skål och servera bredvid.