Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blåbärskaka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 19 st har redan röstat

Ingredienser

10 portioner

Blåbärskaka

  • smör till formen
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 225 g blåbär
  • 3 msk riven kokos eller pärlsocker

Till garnering

  • eventuellt lite färska blåbär

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en ugnsfast form, cirka 30 x 25 centimeter.
  3. Vispa socker och ägg fluffigt.
  4. Smält smöret och låt det svalna.
  5. Sikta och blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål.
  6. Vispa i smöret och de torra ingredienserna i äggsmeten och vispa till en jämn smet.
  7. Häll upp smeten i formen och fördela blåbären över smeten. Strö över riven kokos eller pärlsocker.
  8. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 40–45 minuter, tills den stannat i mitten, känn med en sticka.
  9. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna. Skär upp i bitar och servera gärna med lite färska blåbär.