Blåbärskaka

Foto: Anna Kern
Ingredienser
10 portioner
Blåbärskaka
- smör till formen
- 3 dl strösocker
- 3 ägg
- 100 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 225 g blåbär
- 3 msk riven kokos eller pärlsocker
Till garnering
- eventuellt lite färska blåbär
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en ugnsfast form, cirka 30 x 25 centimeter.
- Vispa socker och ägg fluffigt.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Sikta och blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål.
- Vispa i smöret och de torra ingredienserna i äggsmeten och vispa till en jämn smet.
- Häll upp smeten i formen och fördela blåbären över smeten. Strö över riven kokos eller pärlsocker.
- Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 40–45 minuter, tills den stannat i mitten, känn med en sticka.
- Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna. Skär upp i bitar och servera gärna med lite färska blåbär.

Du kanske även gillar
Populära recept