Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blåbärskaka i långpanna

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 32 st har redan röstat

Ingredienser

25 bitar
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl råsocker, strö
  • 100 g smör (rumsvarmt)
  • 3 ägg

Fyllning

  • 400 g philadelphia cream cheese
  • 2 1/2 msk marsanpulver (för kokning)
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 liter blåbär (rensade)

Så här gör du

  1. Klä en liten långpanna, cirka 25x35 cm med bakplåtspapper.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, vanilj- och råsocker i en skål.
  3. Tillsätt smör och ägg och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Tryck eller kavla ut degen i lång- pannan. Förgrädda mitt i ugnen i 15 minuter.
  5. Blanda samman ost och marsan-pulver till fyllningen.
  6. Vispa grädde och socker till fast skum och vänd ner i ostblandningen.
  7. Bred ut ostkrämen på den förgräddade bottnen. Strö över blåbär.
  8. Grädda i ytterligare 20-25 minuter. Låt svalna. Skär kakan i rutor. Strö ev över mera bär och dofta över florsocker vid serveringen.