Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blåbärscupcake med limefrosting

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

40 stycken
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 väl tvättad lime, rivet skal
  • 1 dl gräddfil
  • 125 g svenska blåbär

Frosting

  • 200 g färskost
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 lime, rivet skal
  • 25 g mjukt smör

Till garnering

  • 125 g odlade färska blåbär
  • florsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Placera 40 stycken stabila småbrödsformar på plåtar.
  2. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa till en smet. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och limeskal i en bunke. Rör ner i smeten växelvis med gräddfil. Blanda till sist ner blåbären.
  3. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut cirka 1 matsked smet i varje form. Grädda i mitten av ugnen, cirka 10 minuter. Låt kallna på galler.
  4. Frosting: Vispa färskost, florsocker, limeskal och smör. Lägg över i en spritspåse med stjärntyll. Spritsa en klick på varje cupcake. Garnera med odlade blåbär och sikta över florsocker.