Blåbärscupcake med limefrosting

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
40 stycken
- 125 g rumsvarmt smör
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 väl tvättad lime, rivet skal
- 1 dl gräddfil
- 125 g svenska blåbär
Frosting
- 200 g färskost
- 3/4 dl florsocker
- 1 lime, rivet skal
- 25 g mjukt smör
Till garnering
- 125 g odlade färska blåbär
- florsocker
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader. Placera 40 stycken stabila småbrödsformar på plåtar.
- Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa till en smet. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och limeskal i en bunke. Rör ner i smeten växelvis med gräddfil. Blanda till sist ner blåbären.
- Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut cirka 1 matsked smet i varje form. Grädda i mitten av ugnen, cirka 10 minuter. Låt kallna på galler.
- Frosting: Vispa färskost, florsocker, limeskal och smör. Lägg över i en spritspåse med stjärntyll. Spritsa en klick på varje cupcake. Garnera med odlade blåbär och sikta över florsocker.

Du kanske även gillar
Populära recept