Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blåbärscobbler

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Cobbler är som en blandning av sockerkaka och smulpaj. Denna är fri från både gluten och socker. Servera gärna blåbärscobblern med lättvispad grädde och en kvist citronmeliss.

Ingredienser

10 portioner

Fyllning

  • 500 g blåbär
  • ¾ dl flytande honung
  • 2 msk majsstärkelse, till exempel Maizena

Cobbler

  • 100 g smör, mjukt
  • 1 dl flytande honung
  • 2 msk lucuma eller baobab
  • 2 dl havregryn (glutenfri havre, gjord på ren havre)
  • 1 dl majsstärkelse, till exempel Maizena
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • smör till formen

Att strö över

  • 35 g hackad mandel

Tillbehör

  • 3 dl vispgrädde

Till garnering

  • mynta

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en ugnsfast form, cirka 22 centimeter i diameter, med smör eller fyra små skålar, cirka 10–12 centimeter i diameter.
  3. Blanda blåbären och honungen till fyllningen. Strö över majsstärkelsen och blanda ihop.
  4. Lägg blåbärsfyllningen i formen.
  5. Vispa ihop smör, honung och lucuma eller baobab.
  6. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  7. Vispa ner de torra ingredienserna i smörblandningen, vispa i grädden och ägget.
  8. Klicka på cobblersmeten på blåbärsfyllningen.
  9. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter (om man använder mindre formar tar det cirka 20–25 minuter).
  10. Strö över mandel.
  11. Servera med lättvispad grädde och garnera med mynta.