Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blåbärscobbler

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

10 portioner

Fyllning

  • 500 g blåbär
  • ¾ dl flytande honung
  • 2 msk majsstärkelse, till exempel Maizena

Cobbler

  • 100 g smör, mjukt
  • 1 dl flytande honung
  • 2 msk lucuma eller baobab
  • 2 dl havregryn (glutenfri havre, gjord på ren havre)
  • 1 dl majsstärkelse, till exempel Maizena
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • smör till formen

Att strö över

  • 35 g hackad mandel

Tillbehör

  • 3 dl vispgrädde

Till garnering

  • mynta

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en ugnsfast form, cirka 22 centimeter i diameter, med smör eller fyra små skålar, cirka 10–12 centimeter i diameter.
  3. Blanda blåbären och honungen till fyllningen. Strö över majsstärkelsen och blanda ihop.
  4. Lägg blåbärsfyllningen i formen.
  5. Vispa ihop smör, honung och lucuma eller baobab.
  6. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  7. Vispa ner de torra ingredienserna i smörblandningen, vispa i grädden och ägget.
  8. Klicka på cobblersmeten på blåbärsfyllningen.
  9. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter (om man använder mindre formar tar det cirka 20–25 minuter).
  10. Strö över mandel.
  11. Servera med lättvispad grädde och garnera med mynta.