Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blåbärscheesecake i glas

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner
  • 8 digestivekex
  • 1/2 tsk stött kardemumma
  • 50 g smält smör

Fyllning

  • 200 g Philadelphiaost eller annan färskost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl strösocker
  • 250 g vanliga blåbär
  • 1/2 citron, rivet skal
  • 2 tsk vaniljsocker

Till servering

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker

Till garnering

  • amerikanska blåbär
  • mynta
  • florsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Mixa och blanda kexen med kardemumma och smält smör. Fördela smulorna på botten av åtta dessertglas, som tål ugnsvärme. Tryck till smulorna med botten av ett mindre glas. Grädda på en plåt nedre delen av ugnen, cirka 10 minuter.
  2. Mixa samman färskost, crème fraiche, socker, blåbär, rivet citronskal och vaniljsocker i matberedaren med kniven monterad. Fördela fyllningen i glasen. Grädda i ugnen, cirka 20 minuter. Låt dem svalna och sedan kallna i kylen.
  3. Vispa crème fraiche, vispgrädde och florsocker tjockt. Spritsa en klick i glasen och garnera med amerikanska blåbär och mynta. Sikta över florsocker vid serveringen.