Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfri blåbärscheesecake

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Fräsch och syrlig blåbärscheesecake! Lägg på färska blåbär och garnera med några kvistar mynta.

Ingredienser

16 bitar

Botten

  • 3 dl mandelmjöl
  • 3 dl riven kokos
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk smör, mjukt
  • 1 msk majsstärkelse, till exempel Maizena

Fyllning

  • 4 gelatinblad
  • 2 ägg
  • 300 g färskost, Philadelphiaost
  • 1 dl flytande honung
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 lime, finrivet skal och saften
  • 2 ½ dl blåbär, frysta och tinade

Till garnering

  • mynta
  • färska blåbär

Så här gör du

  1. Botten: sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till botten.
  3. Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter.
  4. Grädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 10–12 minuter. Ta ut formen och låt den svalna.
  5. Fyllning: lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter.
  6. Separera äggen.
  7. Vispa ihop färskost, honung och äggulor.
  8. Vispa upp äggvitorna i en separat skål.
  9. Vispa upp grädden.
  10. Rör ner limesaften och limeskalet i äggsmeten.
  11. Lyft upp gelatinbladen ur vattnet och smält gelatinet. Dra av kastrullen från värmen. Rör hastigt ner gelatinet i äggulesmeten, vänd i grädden och vänd sist i äggvitan. Blanda ihop till en jämn smet. Vänd i blåbären.
  12. Häll upp smeten i pajformen och ställ in i kylen i minst 5–6 timmar.
  13. Garnering: garnera med mynta och färska blåbär.