Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blåbärscheesecake – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 91 st har redan röstat

Cheesecake med blåbär är en riktig favoritkaka! Med blåbär i både smeten och som garnering blir kakan helt oemotståndlig.

Ingredienser

12 bitar

Till botten

  • 15 digestivekex
  • 1/2 dl strösocker
  • 125 g smör, smält
  • lite extra smält smör till formen

Till fyllning

  • 4 ägg
  • 400 g philadelphiaost
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 1/2 dl blåbär

Till topping

  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Till garnering

  • 1/2 dl färska blåbär

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform, 24 centimeter i diameter, med smält smör.
  2. Krossa kexen i en mixer, tillsätt socker och smält smör. Häll upp smulorna i springformen och tryck till dem lätt med fingrarna eller med baksidan av en sked. Sätt in formen i ugnen 15 minuter.
  3. Vispa hastigt ihop ägg, philadelphiaost, socker och vaniljsocker med elvisp till en jämn smet. Vänd ner blåbären i smeten och häll upp smeten i springformen.
  4. Baka i ugnen på nedersta valsen i 175 grader 30-35 minuter, tag ut kakan och låt den svalna i 5 minuter.
  5. Blanda gräddfil, socker och vaniljsocker. Bred ut över kakan och sätt tillbaka i ugnen 5 minuter på nedersta valsen. Ta ut kakan, låt den svalna och sätt sedan in den i kylen tills den stelnat. Det tar ett par timmar. Garnera kakan med färska blåbär.