Blåbärscheesecake – recept

CHRISTINA SUNDIEN
Ingredienser
12 bitar
Till botten
- 15 digestivekex
- 1/2 dl strösocker
- 125 g smör, smält
- lite extra smält smör till formen
Till fyllning
- 4 ägg
- 400 g philadelphiaost
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 1/2 dl blåbär
Till topping
- 2 dl gräddfil
- 1 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
Till garnering
- 1/2 dl färska blåbär
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform, 24 centimeter i diameter, med smält smör.
- Krossa kexen i en mixer, tillsätt socker och smält smör. Häll upp smulorna i springformen och tryck till dem lätt med fingrarna eller med baksidan av en sked. Sätt in formen i ugnen 15 minuter.
- Vispa hastigt ihop ägg, philadelphiaost, socker och vaniljsocker med elvisp till en jämn smet. Vänd ner blåbären i smeten och häll upp smeten i springformen.
- Baka i ugnen på nedersta valsen i 175 grader 30-35 minuter, tag ut kakan och låt den svalna i 5 minuter.
- Blanda gräddfil, socker och vaniljsocker. Bred ut över kakan och sätt tillbaka i ugnen 5 minuter på nedersta valsen. Ta ut kakan, låt den svalna och sätt sedan in den i kylen tills den stelnat. Det tar ett par timmar. Garnera kakan med färska blåbär.

Du kanske även gillar
Populära recept