Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blåbärsbullar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

6 personer
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 14-15 dl vetemjöl

Fyllning

  • 3 dl blåbärssylt

Pensling och garnering

  • 1 uppvispat ägg
  • Pärlsocker

Så här gör du

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och låt den bli fingervarm. Smula ner jästen i en bunke. Rör ut den med hälften av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt och socker.
  2. Rör ner mjölet lite i taget. Spar lite till utbakningen. Knåda till en smidig deg.
  3. Låt jäsa 45 minuter under bakduk. Ta upp degen och knåda den. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje del till en rektangel. Bred på fyllningen och rulla ihop varje del till en rulle. Skär varje rulle i ca 20 bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i pappersformar.
  4. Ställ att jäsa ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  5. Grädda bullarna på 250 grader i 5-8 minuter. Låt svalna under bakduk.