Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blåbärsbars – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 21 st har redan röstat

Baka krispiga blåbärsbars som är enkla att ta med på utflykt eller att bjuda på till fikat. Goda och stärkande när man vill ha något sött, gott och hembakat.

Läs också: Recept på chokladöverdragna nötbars

Recept: Dansukker

Ingredienser

16 stycken
  • 6 1/2 dl mjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl rörsocker (strö)
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk mjölk
  • 125 g smör i bitar
  • 6 1/2 dl blåbär eller andra valfria bär
  • 1 msk saft från citron
  • 1 1/2 msk potatismjöl

Så här gör du

  1. Sätt på ugnen på 175 °C.
  2. Blanda mjöl, 1 dl av sockret, kanel, vaniljsocker och mjölken i en bunke.
  3. Lägg i bitar av smör och knåda tills det blir en smulig porös massa.
  4. Lägg hälften av smuldegen i en ugnsfast form, 20 x 30 cm med bakplåtspapper och tryck till så att degen håller ihop.
  5. Blanda bären med citronjuicen och resten av sockret och fördela över botten. Tillsätt potatismjölet om du använder frusna bär.
  6. Häll resten av smuldegen över bären och tryck ut degen lite försiktigt
  7. Baka i ugnen i 30-35 minuter, eller tills skorpan börjar få färg.
  8. Låt kakan svalna och skär sedan i fyrkanter.