Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blåbärsbaguette

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 Bröd

Start deg nummer 1

  • 5 g färsk jäst
  • 3 dl kallt vatten
  • 5 dl vetemjöl

Deg nummer 2

  • 20 g färsk jäst
  • 3 dl vatten
  • 100 g Nyplockade blåbär
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk salt
  • 7-9 dl vetemjöl
  • flingsalt

Så här gör du

  1. 1: Smula jästen i en bunke, lös den med vatten. Tillsätt mjölet och rör tillsammans till en lös men slät deg. Täck bunken med plastfolje låt den jäsa minst 4 timmar i rumsremperatur eller i kyl i ett dygn. 2:Smula jäst blanda med vattnet. Tillsätt startern, blåbär, salt, socker och efter en stunds blandning även mjölet. Låt gå i en assistent i 15 minuter. Har du ingen assistent kan du baka för hand, försök blanda så länge du orkar ( har prövat och det blir också bra resultat). Jäs degen under bakduk och plastfolje cirka 1 1/2 timma. Ugnen sätts på 240 grader ( vanlig ugn). Lägg degen på mjölat bord, dela degen på 3-4 kluttar. Kavla ut till en rektangel och rulla sedan ihop degen, spetsa till ändarna. Har du en baguette plåt, använd den, annars duger en vanlig ungsplåt lika gott. Jäs ännu 1 timma under bakduk. Pensla bröden med vatten, strö på flingsalt. Sänk temperaturen till 200 grader när bröden fått fin färg. Gräddas i 30 minuter. Smaklig måltid ❤