Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blåbärsbakelser med maräng och vita chokladspån

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 3 äggvitor
  • 2 1/2 dl socker

Fyllning

  • 2 dl vispad grädde

Garnering

  • 1 dl kokosflagor, rostade
  • 50 g chokladspån av vittchoklad
  • 125 g blåbär
  • florsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till fast skum, använd elvisp. Tillsätt sockret, 3 msk i taget, under fortsatt vispning. Vispa inte för länge, marängen kan bli rinnig.
  2. Täck en plåt med bakplåtspapper. Klicka eller spritsa ut marängsmeten till 6 lika stora bakelser, de får gärna forma en krans. Bred sedan ut marängsmeten från mitten av varje bakelse, så att det formas ”korgar” med lite högre kant runt om.
  3. Sätt plåten i nedre delen av ugnen och grädda kransen tills marängen släpper papperet, ca 40 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen kallnat.
  4. Lossa marängbakelser/kransen från papperet och lägg på ett serveringsfat.
  5. Fyll med vispad grädde, toppa med kokosflagor, chokladspån och blåbär. Pudra över lite florsocker.