Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Björnbärsmarmelad – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

1 liter
  • 2 l björnbär
  • 2 stjärnanis
  • 1 vaniljstång
  • 500 g syltsocker

Så här gör du

  1. Lägg bär och stjärnanis i en gryta. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i grytan. Lägg även ner själva vaniljstången.
  2. Hetta långsamt upp bären. Koka på svag värme under lock cirka 15 minuter, skaka lite då och då.
  3. Tillsätt syltsocker och höj värmen. Koka sylten kraftigt utan lock 2–3 minuter.
  4. Ta grytan från värmen och skumma. Låt sylten vila cirka 15 minuter, rör försiktigt någon gång under tiden så att temperaturen jämnas ut. Plocka upp stjärnanis och vaniljstång.
  5. Häll upp marmeladen på varma, väl rengjorda burkar och sätt på lock. Det är viktigt att marmeladen hälls ända upp till kanten. Förvara mörkt och svalt eller i kylen.