Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Björnbärs- och krusbärsmarmelad

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

3 burkar
  • ca 500 g björnbär
  • ca 500 g krusbär
  • 1 dl vatten
  • 500 g syltsocker, ca 5 ¼ dl
  • 1 dl mörkt muscovadosocker

Så här gör du

  1. Skölj och skär bort blomfästet på bären. Dela krusbären. Lägg bär och vatten i en kastrull och koka under omrörning, cirka 15 minuter. Tillsätt syltsocker och muscovadosocker och koka kraftigt, cirka 5 minuter.
  2. Häll upp marmeladen på väl rengjorda varma burkar. Sätt på lock och låt svalna. Förvara i kyl. Servera till ost, rostad brioche eller nybakade scones.