Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bittermandeltårta med rabarber och jordgubbar!

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 Avlång sockerkaksform

Tårtan

  • 3 st Ägg
  • 2 dl socker
  • 250 g kesella, 10 %
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • 2 dl Hackad rabarber
  • 10 st skivade jordgubbar
  • Strö över grovhackad mandel

Topping:)

  • 2,5 dl vispad grädde
  • 75 g Crème cheese
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • färska jordgubbar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka jordgubbar och rabarber. Vispa ägg och socker poröst.
  2. Blanda samman de torra ingredienserna. Rör ner kesella i äggsmeten och vänd där efter ner övriga ingredienser.
  3. Smörj en avlång sockerkaksform, går även med en mindre rund form.
  4. Häll i smeten, lägg ner frukt och bären.strössla över rejält med mandel. Grädda långt ner i ugnen cirka 35-40 minuter ( beror lite på storleksform).
  5. Vispa grädden först och vispa där efter ner creme cheese och vanilj. När kakan svalnat spritsa eller bred på grädden, låt fantasin flöda bättre än min;) Toppa med jordgubbar!