Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Biskvier i långpanna

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 209 st har redan röstat

Ingredienser

30 bitar
  • 600 g mandelmassa
  • 1 dl strösocker
  • 3 äggvitor

Smörkräm

  • 125 g mjölkchoklad
  • 400 g rumsvarmt smör
  • 2 1/4 dl florsocker
  • 3 msk kakao

Garnering

  • 3 Dubbeldaim
  • 200 g mörk choklad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna (40 × 30 cm) 27 med bakplåtspapper.
  2. Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Rör till en krämig smet och bred ut den på plåten.
  3. Grädda botten i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
  4. Gör smörkrämen. Smält chokladen över vattenbad eller på låg värme i mikron, låt svalna.
  5. Vispa smör, florsocker och kakao riktigt fluffigt med elvisp eller i din assistent. Vispa ner chokladen.
  6. Bred smörkrämen jämnt över den avsvalnade botten och ställ i kylskåpet.
  7. Hacka Daimen. Smält chokladen och bred den över smörkrämen. Toppa med Daim. Låt chokladen stelna och skär kakan i lagom stora rutor. Förvara biskvierna i kylen.