Biskvier i långpanna

Foto: Helén Pe
Ingredienser
30 bitar
- 600 g mandelmassa
- 1 dl strösocker
- 3 äggvitor
Smörkräm
- 125 g mjölkchoklad
- 400 g rumsvarmt smör
- 2 1/4 dl florsocker
- 3 msk kakao
Garnering
- 3 Dubbeldaim
- 200 g mörk choklad
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna (40 × 30 cm) 27 med bakplåtspapper.
- Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Rör till en krämig smet och bred ut den på plåten.
- Grädda botten i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
- Gör smörkrämen. Smält chokladen över vattenbad eller på låg värme i mikron, låt svalna.
- Vispa smör, florsocker och kakao riktigt fluffigt med elvisp eller i din assistent. Vispa ner chokladen.
- Bred smörkrämen jämnt över den avsvalnade botten och ställ i kylskåpet.
- Hacka Daimen. Smält chokladen och bred den över smörkrämen. Toppa med Daim. Låt chokladen stelna och skär kakan i lagom stora rutor. Förvara biskvierna i kylen.

Du kanske även gillar
Populära recept