Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Biscotti med mandel, pistage, vit choklad och apelsin

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

20 stycken
  • 100 g Sötmandel
  • 100 g Pistagenötter
  • 3 st Ägg
  • 3 dl Socker
  • 2 msk Vaniljsocker
  • 7 dl Vetemjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 nypa Salt
  • 1 msk Farinsocker

Smaksättning :

  • 100 g Vit choklad
  • 1 st Apelsinsaft
  • Apelsinzest

Så här gör du

  1. Börja med att skålla mandeln och skala, skala också pistagenötterna.
  2. Hacka mandeln och pistagenötterna grovt.
  3. Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de får en fin gyllene färg. Låt svalna på en tallrik.
  4. Sätt ugnen på 200 grader
  5. Vispa samman ägg, socker, farinsocker och vaniljsocker pösigt. Sikta ner mjölet, bakpulvret och salt och blanda. Pressa ner apelsinsaften och ha i zesten. Grovhacka den vita chokladen och blanda ner i smeten.
  6. Blanda snabbt ihop till en deg och dela den i två lika stora delar.
  7. Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Ta sedan degarna och platta ut till två längder som är ca. 40 cm långa vardera. Om det är väldigt kladdigt kan du med fördel mjöla händerna lite då och då.
  8. Grädda mitt i ugnen ca.20 minuter. Därefter drar du ner ugnen till 100 grader och låt biscottin fortsätta torka i ca. 2 timmar. Du kan med fördel sen låta plåten ligga framme med biscottin på över natten för att dom ska torka till sig ännu mer.
  9. Förvara biscottin i fina burkar. Kanske du ger bort några i present :) Min pappa älskar när jag tar med ett gäng till honom när jag bakat.