Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Biscotti med choklad & hasselnötter

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 41 st har redan röstat

Ingredienser

36 stycken
  • 125 g smör, mjukt
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl farinsocker
  • 3 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g nötter, till exempel hasselnötter och pekannötter
  • 100 g mörk choklad, grovt hackad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och farinsocker poröst. Tillsätt ett ägg i taget.
  3. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner de torra ingredienserna i smeten.
  4. Hacka nötterna grovt, de ska vara nästan hela. Blanda i nötterna och chokladen.
  5. Dela degen i tre bitar och rulla ut i tre längder, cirka 3-4 centimeter tjocka. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i cirka 20 minuter.
  6. Ta ut plåten och låt längderna svalna något. Skär sedan upp dem "på snedden" i cirka 1 ½-2 centimeter breda skivor.
  7. Lägg tillbaka skorporna på plåten och torka dem mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar på eftervärme i 1 timme.
  8. Låt skorporna svalna på ett galler. Förvara dem sedan torrt i en lufttät burk.