Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Birgit Nilssons divakaka

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

1 kaka
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 200 g smör eller margarin
  • 1 tsk bakpulver
  • 6 msk kakao
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1 dl surmjölk eller filmjölk

Så här gör du

  1. Rör ägg och socker i en bunke vitt och pösigt.
  2. Smält smöret och häll i det efter en stund. (Det ska svalna något). Blanda i bakpulver och kakao och sedan mjölk och mjöl växelvis. Häll smeten i en väl smord och ströad rund ugnsform.
  3. Grädda i 150 grader ca 60 min. Servera kakan väl kyld med kall vispad grädde