Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bifftaco med grön salsa

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 600 gr strimlad ryggbiff
  • olja och smör att steka i

Kryddblandningen

  • 2 tsk chilipeppar
  • 1 tsk paprikapulver (gärna rökt)
  • 1 ,5 tsk spiskummin
  • 2 tsk torkad oregano
  • 0 ,5 tsk koriander
  • 0 ,5 salt
  • 0 ,5 tsk råsocker
  • nymalen svartpeppar

Salsa

  • 3 gröna eller gula tomater
  • 1 färsk koriander
  • 4 salladslökar
  • 2-3 gröna chilifrukter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lime, rivet zest och saft
  • 1 tsk strösocker
  • salt

Till servering;

  • 2 avokado i skivor
  • 1 huvud cosmopolitansallad, plockat
  • 2 dl creme fraiche
  • ev tortillas eller hårda tacoskal

Så här gör du

  1. Börja med salsan. Kärna ur chilin. Finhacka chili, tomater, salladslökar, korianderstjälkar och blad (spara några blad till garnering) och blanda.
  2. Tillsätt vitlök, limezest och strösocker. Smaka av med limesaft och salt.mStäll åt sidan för att dra åt sig av smakerna.
  3. Rubba köttet med kryddorna och stek i smör och olja, ca 1 minut per sida alternativt skär köttet i strimlor och stek hastigt i stekpannan tillsammans med alla kryddorna - välj den tekniken som passar er.
  4. Låt köttet vila i 5 minuter om ni steker skivorna hela. Skiva köttet tunt och servera i salladsblad (eller tortillabröd eller tacoskal) med salsan och creme fraiche.