Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Biffspett med heta potatis- och grönsaksspett

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 person(er)
  • 600 g rostas, oxfilé, eller ryggbiff i bit
  • rapsolja
  • hp original bbq sauce classic, woodsmoke
  • flingsalt
  • körsbärstomater på kvist

Dippsås:

  • 3 msk hackad rucola
  • 1 burk lätt crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap, provencale
  • salt
  • peppar

Potatisspett:

  • 12-16 st små kokta färskpotatisar
  • färska rosmarinkvistar, blötlagda
  • rapsolja

Grönsaksspett:

  • zucchini
  • stora champinjoner
  • små färska lökar, förvällda
  • träspett, väl blötlagda
  • rapsolja
  • flingsalt
  • chilikrydda

Så här gör du

  1. Rör eller mixa ihop alla ingredienser till såsen. Låt stå och dra.
  2. Skär köttet i jämna, lika stora bitar. Trä upp dem på väl blötlagda spett.
  3. Pensla spetten med olja runtom. Strö över salt. Pensla tomaterna med olja.
  4. Grilla spetten runtom på het grill. Pensla på BBQ-sauce, när det återstår en kort stund av grilltiden. Grilla de hela tomatkvistarna samtidigt.
  5. Potatisspett: Trä upp potatisarna på väl blötlagda spett. Stick gärna in lite färsk rosmarin i den översta potatisen. Pensla potatisen med lite rapsolja. Grilla spetten runtom tills potatisen är genomvarm, cirka 5 minuter. Strö över flingsalt.
  6. Dela svamparna i halvor och varva på väl blötlagda spett med bitar av zucchini och lökar. Pensla spetten med olja och grilla dem runt om, cirka 5 minuter. Strö över flingsalt, gärna smaksatt med chili.
  7. Servera de olika spetten tillsammans med dippsåsen.