Biffsallad med spetskål

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
4 portioner
- ca 800 g spetskål
- 100 g + smör till stekning
- flingsalt
- 2 skivor levainbröd
- ca 600 g ryggbiff i bit
- nymald svartpeppar
- ca 1 dl finriven pepparrot
- 4 äggulor
- hackad rödlök
- cornichoner
Dressing
- 2 dl majonnäs
- 2 msk skånsk
- 2 tsk dijonsenap
Så här gör du
- Blanda majonnäsen med båda senapssorterna till dressingen.
- Sätt ugnen på 225 grader. Skär kålen i 8 klyftor och lägg i en ugnsform. Smält 100 g smör och låt det bli brynt. Häll det över kålen och krydda med flingsalt.
- Rosta tills kålen är mjuk, cirka 30 minuter.
- Skär brödet i kuber. Stek till gyllenbruna krutonger i smör i en stekpanna, det ska bli cirka 2 dl krutonger. Strö på flingsalt.
- Dela köttet så det blir två tjocka skivor. Grilla köttet i en grillpanna, eller stek i smör, till önskad innertemperatur (56° för rosa kött). Krydda med salt och peppar.
- Vira in köttet i folie och låt vila några minuter. Skär i tunna skivor vid servering.
- Lägg upp kålen på tallrikar. Fördela köttet över. Bygg ett bo av finriven pepparrot i mitten av tallriken. Placera äggulan i boet. Mal över svartpeppar.
- Strö på hackad rödlök och krutonger. Toppa med några cornichoner.
- Servera med senapsmajonnäsen.

Du kanske även gillar
Populära recept