Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Biffsallad med spetskål

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • ca 800 g spetskål
  • 100 g + smör till stekning
  • flingsalt
  • 2 skivor levainbröd
  • ca 600 g ryggbiff i bit
  • nymald svartpeppar
  • ca 1 dl finriven pepparrot
  • 4 äggulor
  • hackad rödlök
  • cornichoner

Dressing

  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk skånsk
  • 2 tsk dijonsenap

Så här gör du

  1. Blanda majonnäsen med båda senapssorterna till dressingen.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Skär kålen i 8 klyftor och lägg i en ugnsform. Smält 100 g smör och låt det bli brynt. Häll det över kålen och krydda med flingsalt.
  3. Rosta tills kålen är mjuk, cirka 30 minuter.
  4. Skär brödet i kuber. Stek till gyllenbruna krutonger i smör i en stekpanna, det ska bli cirka 2 dl krutonger. Strö på flingsalt.
  5. Dela köttet så det blir två tjocka skivor. Grilla köttet i en grillpanna, eller stek i smör, till önskad innertemperatur (56° för rosa kött). Krydda med salt och peppar.
  6. Vira in köttet i folie och låt vila några minuter. Skär i tunna skivor vid servering.
  7. Lägg upp kålen på tallrikar. Fördela köttet över. Bygg ett bo av finriven pepparrot i mitten av tallriken. Placera äggulan i boet. Mal över svartpeppar.
  8. Strö på hackad rödlök och krutonger. Toppa med några cornichoner.
  9. Servera med senapsmajonnäsen.