Biff stroganoff

Foto: Susanne Hallmann
Ingredienser
4 portioner
- 600 g oxrygg/innanlår
- 3 dl ris
- 1 röd paprika
- 1 gul lök
- 100 g champinjoner
- 1 tomat
- 1 huvud broccoli
- 1 dl ljus öl
- 1 dl grädde
- 3 msk hackad persilja
- 1 msk smör
- salt
- svartpeppar
Så här gör du
- Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
- Strimla köttet i 2 centimeter tjocka skivor, skär paprikan och stek i smör med köttet.
- Tillsätt strimlad lök, champinjoner och stek gyllenbrunt tillsammans med köttet.
- Dela broccolin och tärna tomaten i centimeterstora kuber.
- Tillsätt grädde, öl, broccoli och tomaterna. Låt allt koka ihop i 5 minuter.
- Smaka av med persilja, salt och peppar.

Du kanske även gillar
Populära recept