Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Biff stroganoff med blomkålsris

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Klassisk stroganoff med biff och sött blomkålsris.

Ingredienser

4 portioner
  • 500-600 g ryggbiff
  • smör att steka i
  • 1 liten gul lök
  • 150 g färska champinjoner
  • salt och peppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 blomkålshuvud

Så här gör du

  1. Skär ryggbiffen i strimlor.
  2. Hacka löken och stek i smör och lägg den i en kastrull.
  3. Skiva champinjonerna och stek dem tills vätskan kokat ur och bryn sen i smör. Lägg i kastrullen tillsammans med löken.
  4. Bryn köttet i smör i en het stekpanna och lägg i kastrullen. Smaka av med salt och peppar, häll på grädde, tomatpuré och dijonsenap.
  5. Riv blomkålen och koka ett par minuter. Häll av vattnet och salta och peppra lite.
  6. Servera grytan med blomkålsriset.