Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Biff Stroganoff – klassiskt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 48 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g utskuren biff
  • 2 gula lökar
  • smör
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 tsk torr sherry
  • hackad persilja

Så här gör du

  1. Skär köttet i centimetertjocka strimlor. Bryn köttet i omgångar i smör i en stekpanna. Lyft upp och ställ åt sidan.
  2. Skala och hacka löken. Mjukstek löken sakta i smör i samma panna, cirka 10 minuter.
  3. Lägg tillbaka köttet. Krydda med salt och peppar.
  4. Tillsätt tomatpuré, senap, vatten och crème fraiche. Efterstek under lock på svag värme cirka 5 minuter. Blanda i sherry. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja. Servera gärna med ris eller potatispuré.