Biff Stroganoff – klassiskt recept

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
4 portioner
- 600 g utskuren biff
- 2 gula lökar
- smör
- salt
- nymald svartpeppar
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk dijonsenap
- 1 dl vatten
- 2 dl crème fraiche
- 3 tsk torr sherry
- hackad persilja
Så här gör du
- Skär köttet i centimetertjocka strimlor. Bryn köttet i omgångar i smör i en stekpanna. Lyft upp och ställ åt sidan.
- Skala och hacka löken. Mjukstek löken sakta i smör i samma panna, cirka 10 minuter.
- Lägg tillbaka köttet. Krydda med salt och peppar.
- Tillsätt tomatpuré, senap, vatten och crème fraiche. Efterstek under lock på svag värme cirka 5 minuter. Blanda i sherry. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja. Servera gärna med ris eller potatispuré.

Du kanske även gillar
Populära recept