Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Biff stroganoff – klassiskt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 76 st har redan röstat

Biff Stroganoff är en maträtt med rötter i Ryssland. Enkel att laga och älska! Servera din stroganoff med gott ris och en enkel grönsallad.

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g biff i strimlor eller lövbiff
  • 1-2 gula lökar finhackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g champinjoner
  • 2-3 msk tomatpure
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl utspädd kalvfond
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 persilja
  • saltgurka till servering
  • ris till servering

Så här gör du

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Strimla ner lövbiffen, hacka löken fint, champinjonerna i slantar och vitlöken fint.
  3. Stek sedan biffen i olja på hög värme, köttet ska få färg och inte koka. Stek köttet i omgångar för att undvika kokning. Efter att köttet fått färg, tillsätt all lök så den mjuknar och avsluta med svampen.
  4. Slå på vitt vin, låt det koka upp och in i köttet och grönsakerna. Fortsätt med kalvfonden, senap och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med crème fraîche och fint hackad persilja.
  5. Lägg upp riset på tallriken och toppa med köttet och såsen samt servera med saltgurka.
1 kommentar om "Biff stroganoff – klassiskt recept"