Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Biff Rydberg med pepparrot- och senapskräm

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 21 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 700 g oxfilé
  • 900 g potatis
  • 2 gula lökar
  • 4 äggulor
  • 2 dl smetana eller grädde
  • 2 msk grovkornig dijonsenap
  • 2 msk senapspulver
  • 2 msk riven pepparrot
  • 3 msk strösocker
  • 1 dl hackad persilja
  • neutral olja till stekning smör till stekning
  • salt
  • nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Skala och tärna potatisen i 1,5 cm tärningar. Stek i olja och smör till gyllene och genomstekt. Håll varmt.
  2. Vispa smetanan/grädden fast och blanda med dijonsenap, socker samt pepparrot.
  3. Finhacka lök och stek i olja och smör.
  4. Skär köttet i stora kuber, ca 3x3 cm. Hetta upp en stekpanna till väldigt het. Stek köttet hastigt i olja så den får fin färg. Tillsätt lite smör när köttet gått i pannan. Servera köttet genast med den steka potatisen, löken, senapskrämen samt äggula. Toppa med hackad persilja.
2 kommentarer om "Biff Rydberg med pepparrot- och senapskräm"
  • Elisabeth Friberg
    Elisabeth Friberg

    Hej. Jag lagade biff Rydberg i kväll. Gud vad gott. I och med att jag inte hade tillgång till färskpepperrot tog jag på tub. Jättegott men jag tog endast 1 msk och det var för starkt. En halv hade räckt. Tack för ett kanonrecept! Mvh
    Elisabeth Friberg i Torslanda

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Elisabeth Friberg

      Hej,
      Och tack för din kommentar. Vad roligt att det fungerade bra med pepparrot på tub!
      Mvh Mitt kök-redaktionen