Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Biff Rydberg

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g oxfilé
  • 10 st potatisar
  • 4 st gul lök
  • 1 st färsk pepparrot
  • 1 knippe bladpersilja
  • 4 st äggulor
  • 1 dl raps oilja
  • 4 msk dijonesenap
  • svartpeppar & salt

Så här gör du

  1. Tärna potatisen i kuber ca 1x1cm och stek dem på medelvärme i smör och olja
  2. Haka löken i ungefär samma storlek som potatisen och svetta den så att den blir mjuk men inte bränd. Om du vill kan du tillsätta lite socker och en skvätt vitvinsvinäger för att få upp syran och sötman lite i löken (valbart)
  3. Separera 4st äggulor och blanda med lika mycket dijon som äggula i mängd. Droppa sedan i oljan försiktigt samtidigt som du vispar tills smeten tjocknat och blivit lite glansig. Smaka av med nymalen svartpeppar och salt och häll tillbaka i ena halvan av äggskalet eller i en liten skål.
  4. Riv pepparrot och hacka persilja och lägg i separata skålar till servering.
  5. Skär oxfilén i kuber om 2x2cm och salta och peppra köttet. Läg oxfilen i torr mycket het panna för att bränna på köttets yta ordentligt. Kuberna blir lätt överstökat så stek dem bara i nån minut. (Tänk på att köttet fortsätter att tillagas även utanför pannan så ta det hellre för tidigt än för sent.
  6. Lägg upp rätten på valfritt sätt och njut av en god klassisk Rydberg